top of page
Kuva.jpg

After Antidepressants,

a Loss of Sexuality

 Pieni mutta äänekäs potilasryhmä kertoo vakavista seksuaalisista ongelmista, jotka ovat jatkuneet vielä pitkään sen jälkeen, kun he ovat lopettaneet selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien, suosituimman masennuslääkkeen, käytön. Heidän mukaansa lääkkeiden vaikutukset ovat olleet tuhoisia, eivätkä he ole pystyneet nauttimaan seksistä tai ylläpitämään romanttisia suhteita.

Julkaistu 11/9/2023

Uutis3.jpg

Daily Mail

33-vuotias Hamish-niminen mies kertoo kokemuksistaan SSRI-lääkityksen jälkeisestä seksuaalisesta toimintahäiriöstä (PSSD). Hamish otti toukokuussa ahdistuslääkkeen ja huomasi pian, että hänen seksihalunsa oli kadonnut.

Jotkut ihmiset kertovat, etteivät he enää koe seksuaalista tai romanttista vetovoimaa lainkaan, ja heille on jäänyt tunnetyhjyys.

Julkaistu 8/20/2023

Uutislehti.jpg

Irish Independent

PSSD:tä sairastaneiden kertomuksia, joissa kerrotaan heidän kokemiensa oireiden yhdistelmää, mukaan lukien emotionaalinen tunnottomuus, anhedonia (kyvyttömyys kokea mielihyvää) ja seksuaalisen toimintakyvyn menetys.

Julkaistu 8/17/2023

simon.jpeg

The Telegraph

"Vuosikymmenen aikana olen tottunut libidon puutteeseen. Olen menettänyt seksihaluni, mutta myös intohimoni kaikkiin niihin asioihin elämässä, joista nautin nuorena miehenä", Simon sanoo. "Nyt, kolmekymppisenä, jään kotiin, jotta en kuule ystävieni puhuvan avioliitosta ja vauvoista. Näen kadulla tavallisia ihmisiä, jotka elävät omaa elämäänsä, enkä pysty käsittelemään sitä; tunnen olevani pudonnut pois evoluutioketjusta."

Julkaistu 6/19/2023

BBC Disclosure

Are my antidepressants worth it?

PSSD:hen sairastuneen tarina (video alkaa 5:40 minuutin kohdalla). Connorilla on edelleen tunnottomat sukupuolielimet vuosi sen jälkeen, kun hän lopetti sertraliinin käytön.

Haastattelussa mukana myös Psykiatri David Healy.

Julkaistu 8/9/2023

ssriuutinen.jpg

The Mail

University College Londonissa työskentelevä professori Joanna Moncrieff, joka on alansa maailmankuulu asiantuntija, haluaa, että lääketieteellinen yhteisö "miettii" kiireellisesti uudelleen, miten sertraliinin kaltaisia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (SSRI-lääkkeitä) jaetaan, koska niillä on vaikutuksia miljoonien ihmisten seksielämään.

 

Tutkimusten mukaan yli puolet lääkkeitä käyttävistä potilaista kokee jonkinlaista sukupuolielinten herkkyyden vähenemistä tai tunnetason turtumista.

Julkaistu 6/12/2023

bottom of page